avvikande

Just another WordPress.com weblog

Lasermannen

John Ausonius, känd som lasermannen, får stanna i fängelse ett tag till.

Örebro tingsrätt beslutade på onsdagen att inte tidsbestämma hans livstidsstraff.

Ausonius har varit berövad friheten i 16 år. Han dömdes 1995 för ett mord och tio mordförsök mot invandrare och dessutom för åtta grova bankrån.

I sin plädering i Örebro tingsrätt förra veckan framhävde vice chefsåklagare Kristian Agneklev allvaret i de brott som Ausonius gjort sig skyldig till.

– Straffvärdet för brottsligheten är unik i svensk rättshistoria, sade Agneklev och motsatte sig att straffet skulle tidsbestämmas.

Ausonius advokat Thomas Carlstedt pekade i stället på hur väl Ausonius skött sig på fängelset de senaste åtta åren.

Men det handlar om det största svenska rättsfallet näst efter Palmemordet. Det kan finnas ”politiska” skäl till att man inte våga släppa ut honom, sade Carlstedt efter förhandlingen.

Ausonius framhävde själv vid förhandlingen att han inte hatade invandrare längre.

– Hälften av de intagna är invandrare på ”livstidshuset” på Kumla där jag sitter och det har aldrig varit några problem. Jag har fått upp ögonen för att människor förtjänar respekt var de än kommer ifrån, sade Ausonius.
Text hämtad ur metro!

 

Lasermannen är en psykopat!

Hans uttalande ovan är bara tomt prat, men därmed inte sagt att han skulle begå samma typ av brott igen. Det enda jag menar är att en psykoat kan man inte lita på för en psykopat gör alltid det den vill, oavsett konsekvenserna!

Risk för nya bott är helt uppenbar!

 

Mer! 

I dag avslogs livstidsdömde John Ausonius nådeansökan. Han får därmed sitta i fängelse ett tag till, utan ett tidsbestämt straff. Klockan 10.00 i dag meddelades domen i Örebro tingsrätt.

John Ausonius dömdes 1995 för flera attentat mot invandrare, bankrån och för ett mord. Ausonius har aldrig beviljats en enda obevakad permission. Ändå anser han sig vara redo att släppas fri inom några år. Hans nådeansökan avslogs i dag i Örebro tingsrätt.

 

Tingsrätten gör bedömningen att det fortfarande finns en påtaglig risk att Ausonius återfaller i brottslighet trots den ”positiva utveckling” han genomgått under senare år.
Slutsatsen bygger på Rättsmedicinalverkets bedömning att Ausonius har en medelhög risk för återfall i våldsbrottslighet. Flera andra bedömningar pekar i samma riktning, framhäver tingsrätten.
Därtill lägger tingsrätten Ausonius mycket begränsade sociala kontaktnät, hans tidigare enstöringsliv och en grundad farhåga om att han kommer att fortsätta isolera sig under ett framtida liv i frihet.

 

Han har en mycket ansträngd ekonomisk situation med betydande skulder. Detta i kombination med Ausonius tidigare ekonomiskt oansvariga sätt att leva utgör enligt domstolen ytterligare en riskfaktor för återfall.

 

 

 

Att Ausonius inte fått någon diagnos inom autismspektrat och heller inte någon psykologbehandling för denna vägs också in.
Eftersom han inte fått några obevakade permissioner har han inte heller kunnat visa att klarar ett liv ute i samhället, anser tingsrätten.

Texten hämtad ur Expressen!

 

Motiveringen är visar på stor kompetens hos de som gör bedömningen. Inget talar för autism, men väl för psykopati, som är opåverkbart och därför är det uppenbart rätt att inte sätta in behandling!

april 30, 2008 - Posted by | john Ausonius, Lasermannen, mördare, psykopati och andra störningar

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: